Clubblad Smilde'94 Deel 4

10 februari 2022 10:00

Halverwege het vorige jaar had de redactie van de nieuwsbrief aangegeven dat de nieuwsbrief over zou gaan naar een nieuw uit te brengen Clubblad wat 2x per jaar uitgebracht zou worden met daarin samenvattingen van de teams, commissies, enz. Helaas is er geen Clubblad uitgebracht aan het eind van het jaar, dit omdat er te weinig aangeleverd is om een volle editie te krijgen.
De teams die wat aangeleverd hebben willen wij alsnog bedanken voor de moeite en deze samenvattingen brengen we hier uit in enkele nieuwsberichten.

In dit nieuwsbericht een samenvatting van de JO11-1 met Siemon Bisschop, Christoffer de Vries, Ralph de Vries en Arjan Bruggink als leiders.

Samenvatting van 1e helft seizoen 2021/2022 Smilde’94 JO11-1

Op 11 september j.l. was de aftrap van het seizoen en mochten we eindelijk weer de wei in na de zomerstop. Gelukkig waren er geen coronaperikelen die dit verhinderde.

De eerste wedstrijd werd gespeeld bij SJO HH’97 uit Hollandscheveld. Nog wat onwennig en afwachtend werd er eerst gespeeld, maar gaandeweg de wedstrijd kwamen ze los. Maar ondanks de inzet resulteerde het in een verloren wedstrijd met 8-3 als uitslag.

Op 18 september, de 2e wedstrijd, moesten we weer uit spelen. Dit keer bij SVN’69 in Nijeveen. Een goeie peptalk, heerlijk voetbalweer en een prachtige inzet van onze jongens en meid waren een perfecte mix. Prachtig mooi en verzorgd voetbal resulteerde in een klinkende overwinning: 4-11.

De eerste thuiswedstrijd stond 25 september op het programma. Tegenstander: Pesse. De eerste helft verliep goed en we waren goed aan elkaar gewaagd. Over en weer waren er mooie aanvallen en goed voetbal en de 1e helft eindigde dan ook in een gelijkspel, 3-3. Hiervan waren 2 eigen doelpunten aan Pesse zijde. De 2e helft verliep moeizamer en Pesse speelde slimmer als ons. Uitslag: 4-6

De 3e wedstrijd moesten we weer uit, we moesten spelen tegen Dwingeloo. Dit keer met totaal 4 gastspelers uit de JO10 en de JO12. Het was een spannende wedstrijd met mooi en verzorgd voetbal. De eerste helft kon Dwingeloo nog meekomen, maar de 2 helft hadden ze weinig meer in te brengen. Uitslag: 2-5, waarvan 2 doelpunten gemaakt zijn door gastspelers. Jongens, bedankt nog voor jullie inzet!

De 5e en laatste wedstrijd van de 1e fase werd op 9 oktober thuis gespeeld. Stânfries kwam dit keer op bezoek. Het was een mooie en spannende wedstrijd waarbij Smilde aan het langste eind trok en er een klinkende overwinning van maakte: uitslag 7-2.

In deze competitie/1e fase zijn we als 3e geëindigd met 9 punten uit 5 wedstrijden.

De 2e fase van het seizoen zou eigenlijk starten op 30 oktober tegen SV Oosterwolde, maar corona gooide roet in het eten, reden: te weinig wissels en we konden helaas niemand lenen van andere teams. Deze wedstrijd werd aan het eind van deze fase ingepland.

Dus was de start van de 2e fase voor ons op 6 november. Dit keer moesten we thuis tegen Beilen. Dit was een oude bekende als team, dus we wisten wat we konden verwachten. De wedstrijd ging mooi gelijk op maar toch werden we weer verrast en afgebluft en stonden we in de eerste helft met 3-6 achter. Een goede peptalk in de rust en de koppen weer de goede kant op, resulteerde in een mooie 2e helft waarbij we met goed voetbal de wedstrijd bijna in een gelijk spel konden laten eindigen. Maar Beilen trok aan het langste eind en de wedstrijd eindigde in een 8-6.

Op 13 november mochten we de wei in bij LTC. Een mooie eerste helft kregen we voorgeschoteld met goed voetbal over en weer, maar de bal wilde er bij de jongens en dame van Smilde gewoon niet in. Bij LTC daarentegen wil het wel lukken, die konden er 2 in krijgen. Op de valreep wilde het bij ons wel lukken en we gingen met 2-1 de rust in. Vol goede moed werd de 2e helft begonnen en LTC had de gehele 2e helft niets meer in te brengen, met mooi en goed samenspel werden er kansen gecreëerd die goed benut werden. Maar liefst 4x werd er gescoord en eindigde de wedstrijd in 2-5.

20 november was het tijd om wederom een uitwedstrijd te spelen, we mochten aantreden bij GOMOS.
Een 1e helft waarbij het spel op en neer ging en de teams aan elkaar gewaagd waren trokken we aan het kortste eind, met 2-1 achterstand gingen we de rust in. Na de rust ging de wedstrijd weer gelijk op en vielen er doelpunten over en weer. Gaandeweg de 2e helft ging de jeugd beter spelen en er leek een gelijkspel aan te komen. Maar aan onze kant wilde de bal maar niet in het doel en lukt het GOMOS nog wel. Eindstand 5-3

27 november zou onze “vrije dag” zijn in de competitie en was er een vriendschappelijke wedstrijd ingepland tegen Rolder Boys. Maar bij Stânfries waarde het coronavirus rond en dit was de aanleiding om hun wedstrijd tegen SV Oosterwolde af te gelasten.
Op verzoek van SV Oosterwolde werd dus de onze wedstrijd naar voren gehaald. De eerste helft verliep niet zoals we gehoopt hadden, de kansen die er waren gingen er niet in ondanks goed voetbal van onze jongens en dame ( en de tegenstander had een goede keeper op doel staan). Hierdoor gingen we met een 1-0 achterstand de rust in. De 2e helft was beter, mooi verzorgd voetbal en prachtige aanvallen resulteerden in een 2-3 eindstand.

4 december, een uitwedstrijd tegen Stânfries stond op het programma. Met 1 gastspeler deze keer omdat een medespeler maar 1 helft mee kon spelen. Deze wedstrijd werd toch wel simpel gewonnen, Stânfries had niks in te brengen op het mooie en verzorgde voetbal van de heren en dame in kwestie. Beide helften werd er 4x gescoord, Stânfries mocht in de eerste helft toch nog tot 1x scoren komen. De eindstand is 1-8 geworden.

Bovenstaande wedstrijd was tevens onze laatste wedstrijd. De laatste wedstrijd van 11 december zouden we thuis spelen tegen Roden, maar het weer gooide roet in het eten en alle thuiswedstrijden werden afgelast.

Op naar de 2e seizoenshelft, hopelijk kan deze ook weer gewoon gespeeld worden zonder de coronaperikelen.

Een sportieve groet van de JO11-1