7x7 35 / 45+ VOETBAL

21 maart 2021 15:30


“Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed”

Sinds een aantal seizoenen biedt de KNVB 7x7 voetbal voor spelers van 35 en 45+.

v.v. Smilde'94 doet al een aantal seizoenen mee aan deze leuke voetbalvorm. De Club is nieuwgierig of er nog meer "oudgedienden" van onze club zijn die het zien zitten om volgend seizoen samen met vrienden deel te nemen? (Mits de maatregelen het toelaten uiteraard) 

Niet iedereen is op de hoogte van deze snelgroeiende tak van voetbal vandaar dat we het kort uitleggen.

Wat is dat 7x7 35+ en 45+ voetbal ?
Kort gezegd: 7x7 35/45+ voetbal is gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Bij regulier voetbal staat er elke week een wedstrijd van 90 minuten op het programma. De wat oudere voetballer wordt vaak geconfronteerd met veel te snelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die door hun fysieke inzet de kans op langdurige blessures vergroten. Voor veel spelers van boven de 35 jaar wordt ook om praktische redenen het elke week voetballen niet langer aantrekkelijk. Het 35 en 45 plus voetbal  biedt de mogelijkheid om je favoriete sport nog heel lang te beoefenen.

Hoe werkt het precies?
Gedurende het voetbalseizoen staat er hierbij  zowel in het najaar (september-oktober-november) als in het voorjaar (maart-april-mei) een reeks van toernooien (minimaal 4) op het programma. Er wordt niet elke week gespeeld. Per poule is één vereniging  eenmaal gastheer en speelt de overige keren bij andere verenigingen. De wedstrijden worden – bij voorkeur – gespeeld op een vrijdagavond. Een mooi avondje voor een ouderwets potje voetbal.

Wat zijn de regels bij 35+ en 45+ voetbal?
Er wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake.

Clubs in de buurt met deze voetbalvorm zijn:

-          Bovensmilde
-          Hoogersmilde
-          Stanfries
-          HH combi
-          ACV
-          Fit Boys
-          V.v. Beilen
-          Leo Loon

Benodigdheden.

Voor deze voetbal vorm is lidmaatschap van Smilde'94 en KNVB vereist.
De weken dat er geen 7x7 35+ / 45+ voetbal wordt gespeeld bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij andere (reguliere) teams binnen de vereniging (vergelijkbaar met de zaalvoetbal competitie spelers).


De ervaring leert dat een 7x7 team toch wel uit 10 personen moet bestaan.
Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een vaste kern van voetballers welke kan worden aangevuld vanuit een kring ‘gast-spelers’ die bij gelegenheid één of enkele keren meevoetballen.

Kortom een hele leuke gezellige ongedwongen vorm van voetbal om te doen met je vrienden.

 

Lijkt dit je iets geef je dan op via info@smilde94.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!