Datum

5 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

Na een moeizame competitiestart stond vandaag de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Wat een wedstrijd! Al vroeg in de wedstrijd kwam de tegenstander op een 0-1 voorsprong via een gemakkelijk gegeven strafschop.

Niet lang daarna was er een opstootje waarbij beide ploegen niet het beste van zichzelf lieten zien. De koploper van de competitie bleek mentaan echter niet een stabiele ploeg. Met veel gepraat en gemopper maakte de ploeg het zichzelf moeilijk. Gelukkig liet Smilde zich niet meeslepen maar bleef voetballen. Smilde miste nog een strafschop maar bleef goede kansen creëren. Via twee mooie treffers van Quentin van Sleen en Stefan Klok nam Smilde een voorsprong (2-1).

Na de rust speelde Smilde iets te vaak de lange bal in plaats het goede combineren van daarvoor. Smilde speelde kwam op de eigen helft in de problemen en de tegenstander kwam langszij 2-2.

Op het zware veld bleven de Smildegers keihard knokken voor elke meter en voor elkaar en opnieuw kwam de ploeg op voorsprong 3-2. Nog was de wedstrijd niet gespeeld want ook Gruno was nog een keer treftzeker 3-3.

In de slotfase kwam Stefan Klok goed voor de keeper en kopte hij Smilde bij de eerste paal naar de overwinning 4-3. Geweldige prestatie!

Al met al een wedstrijd met veel emotie, veel strijd en inzet maar ook prima voetbal. Eindelijk loon naar werken voor Smilde...