Scheidsrechter

Ittersum, AM. van

Accommodatie

Onbekend

Een mooie voetbaldag, een spannende wedstrijd. Hoewel het er in de warming up nog niet zo uitzag ging Smilde in de wedstrijd toch goed van start. Fel in de duels en druk op de tegenstander. Dit resulteerde in de 27e minuut in een 1-0 voorsprong via een benutte strafschop van Thom de Vries. Smilde liet zelfs nog wat kansen liggen om de voorsprong te vergroten. Ruststand 1-0.

De tweede helft was van een andere orde. VV Wacker ging duidelijk feller van start en in de 49e minuut maakte Wacker 1-1. Daarna werden er stevige duels uitgevochten en er werd uitgedeeld en geïncasseerd. Vanaf de 62e minuut speelde Wacker met een man minder maar Smilde wist niet te profiteren. De ploeg kwam zelfs op achterstand in de 70e minuut (1-2). Nog niet veel aan de hand met een man meer en nog 20 minuten te gaan zou je zeggen. Helaas hield Smilde het hoofd niet koel genoeg en zette daarmee de eigen organisatie op het spel. Veel emotie, veel stijd maar het bleek niet effectief. In de 74e minuut maakte Wacker zelfs 1-3. In de 77e minuut scoorde Stefan Klok nog de 2-3 en in de slotfase was het nog even spannend. Helaas bleef dit ook de eindstand. Zonder iemand tekort te willen doen toch even een compliment voor keeper Herman die een uitstekende prestatie leverde.

VV Smilde '94 heeft zich vandaag toch wat tekort gedaan want vandaag was VV Wacker zeker te verslaan. Met wat meer rust en discipline was de ploeg mogelijk effectiever geweest?