Accommodatie

Onbekend

Smilde ’94 pakt moeizaam en met dank aan keeper drie punten.

Smilde ‘94 speelde zondag de lastige uitwedstrijd tegen Nieuweschoot. Een ploeg die wisselvallig speelt, maar vooral tegen ploegen die bovenin mee doen goede resultaten had behaald.
Smilde’94 was dus gewaarschuwd en zonder de geschorste Jeroen Hoogeveen, die prima werd vervangen door Yannick Prakken, begon Smilde goed aan de wedstrijd op het drassige en daardoor moeilijk bespeelbare veld.

Waar mogelijk probeerde Smilde de combinaties te zoeken en dat lukte met name het eerste half uur prima.

Een van de prima aanvallen kwam via de linkerkant tot stand en in de 18e minuut was het Martijn Boonstra die Smilde’94 verdiend op 0-1 zette.

Smilde bleef de bovenliggende partij en creëerde zich een aantal kansen wat echter niet tot een doelpunt leidde en daarnaast werd Smilde nog een zeker uitziende strafschop onthouden (Roy Jongsma wed overduidelijk aan de schouder vlak voor de goal naar beneden getrokken).

Met een 0-1 voorsprong werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

De 2e helft probeerde Nieuweschoot direct wat aanvallender te spelen en zette Smilde wat meer onder druk en er ontstonden wat kleine kansjes voor de tegenstander.

Niet resoluut ingrijpen leidde in de 57e minuut dan ook tot de 1-1 door N. Scholte die de bal zuiver in de verre hoek schoot en doelman Blaauw het nakijken gaf.

De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op, maar het was Smilde wat in de 67e minuut opnieuw op voorsprong kwam door een goal van Patrick Speelman na een prachte lange pass van Robert Klok.

Opnieuw probeerde Nieuweschoot druk te zetten, maar het was Smilde wat de beste kansen kreeg, maar de voorsprong niet wist uit te bouwen.

Het spel van Nieuweschoot werd steeds opportunistischer en met veel mensen in en rondom de 16m. geeft dat onrustige situaties.

Uit een van die situaties ontstond een duel waarbij Silvan ten Cate de gevaarlijke spits Nick ten Hoeve in de ogen van de scheidsrechter onreglementair tegen de grond duwde en Nieuweschoot in de 85ste minuut een strafschop gaf.

Het was echter keeper Tom Blaauw die de bal katachtig uit de rechter benedenhoek wist te tikken en ook wist te voorkomen dat de rebound (naast) werd benut en daarmee de driepunten redde voor Smilde’94.

Drie belangrijke punten waardoor Smilde blijft meespelen bij de eerste vier plaatsen.

Zondag wacht nog de lastige inhaalwedstrijd uit tegen ODV (Wijnjewoude) met de gevaarlijke en veel scorende spits Folkert Hoekstra in de gelederen.

Na een korte winterstop hervat Smilde op 24 januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sc. Makkinga.

Om zich  goed voor te bereiden op de tweede seizoenshelft gaat Smilde’94 traditiegetrouw in januari op “trainingskamp”, dit jaar wordt een bezoek gebracht aan Londen en gaat men een kijkje nemen in de keuken van Tottenham Hotspur.