Spieard, W.J.

Accommodatie

Onbekend

Opnieuw drie punten voor Smilde’94

Op een door herfstblad versierd hoofdveld speelde Smilde ’94 de wedstrijd tegen De Wilper Boys. Een lastige klus werd vooraf al duidelijk gemaakt, zeker na alle euforie na de derbywinst vorige week tegen S.V. Hoogersmilde. Vanaf de eerste minuut was Smilde er van doordrongen dat er direct scherp en geconcentreerd gespeeld moest worden en dat werd goed opgepakt.

Het was in de 3e minuut dan ook al raak, Patrick Speelman ronde prima af na een uitstekende pass van Stefan Klok.  De eerste 20 minuten was Smilde duidelijk de bovenliggende partij, maar daarna verslapte het enigszins en werd er te veel ruimte weggeven aan de spelers van de tegenstander. Met name de twee gevaarlijkste, snelle spelers van De Wilper Boys (Wytze Numan en Jarno Ottema) profiteerden hiervan. In de 26ste minuut werd dan ook terecht, gezien de verhoudingen op dat moment, de 1-1 gescoord.

Smilde pakte daarna de draad weer beter op , men speelde weer wat scherper en in de 29ste minuut was het Stefan Klok die uit een prachtige crosspass van Patrick Speelman de 2-1 scoorde. Dit was tevens de ruststand. Tijdens de thee de zaak weer goed met de mannen te hebben doorgesproken en er op gewezen te zijn dat de tegenstander zou moeten komen gezien de stand, werd afgetrapt voor de 2e helft.

De bedoelingen van Wilper Boys waren duidelijk men probeerde Smilde onder druk te zetten. Dit lukte aardig en Smilde kwam goed weg na een hachelijke situatie waarbij de bal via de paal weer het veld in ketste. Uit een spaarzame goed en snel uitgevoerde aanval was het wel direct raak voor Smilde. Stefan Klok legt de bal breed op Martijn Boonstra die met zijn rechterbeen prachtig binnen schoot en zo de 3-1 liet aantekenen.

De Wilper Boys probeerde met nog meer inschuivende mensen de druk op Smilde op te voeren en mede omdat Smilde vanaf de 70ste minuut met 10 man verder moest na de rode kaart van Herman Koops, lukte dit aardig en dit resulteerde in 3-2 in de 78ste minuut.

Wilper Boys was er van overtuigd dat er meer voor hun inzat en voerde de druk op, echter stonden de verdedigers en doelman Bruggink goed hun mannetje en het was doelman Bruggink die aan de basis stond van de 4-2 in de 88ste minuut. De doelman onderschepte een hoge bal en koos direct voor de lange bal op Martijn Boonstra en die won het 1 tegen 1 duel met zijn direct tegenstander en was ook de doelman van De Wilper Boys te snel af en scoorde eenvoudig in het toen lege doel.

De tegenstander was na de 4-2 gebroken en het was Leon Knol die in de 90ste minuut, na een mooie assist van Ingmar Klok, ook nog de 5-2 nog liet aantekenen. Een zwaarbevochten overwinning voor Smilde, wat wederom bewees als team goede prestaties neer te kunnen zetten. Zondag wacht de lastige uitwedstrijd bij ODV en na een vrij weekend wacht dan de topper thuis tegen Jubbega.